Новини

На нове меню перейшли вже 96,6% шкіл України

Реформа шкільного харчування триває. За результатами моніторингу, який здійснює МОН, станом на 31 січня 2022 року вже 13 403 школи України перейшли на нове меню, розроблене в межах реформи. А це вже 96,6% від загальної кількості ЗЗСО!

«Реформа шкільного харчування – одна із важливих реформ у сфері освіти. Основне її завдання – формування здорового способу життя на підставі правильних харчових звичок, які дитина несе в родину, і таким чином нагромаджується позитивний досвід, що дозволяє створити краще і здоровіше майбутнє для наших дітей. Коли школа долучається до проєкту, отримує нове обладнання для харчоблоків, модернізацію їдалень – це перший крок. Наступний – розроблення нових рецептур із корисними продуктами та з урахуванням побажань учнів і колективів шкіл, які, я впевнений, будуть обов'язково опановані кухарями на найвищому рівні. Зазначу, вичерпну інформацію про реформу та технологічні картки і варіанти меню сьогодні можна знайти на спеціально створеній платформі "Знаїмо"».

                                               Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Зараз фінальний етап процесу впровадження нового шкільного меню триває у п'яти областях країни. Рівень переходу в них виглядає наступним чином:

  • Закарпатська область – 70,6% закладів;
  • Запорізька область – 86,4%;
  • Львівська область – 84,3%;
  • Миколаївська область – 89,2%;
  • Херсонська область – 96,4%.

У решті 19 областей та м. Київі вже 100% шкіл перейшли на нове меню. Також наразі у школах України загалом оновлено майже 3800 харчоблоків.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter