Новини

«Держава без бар’єрів» — Мінцифри презентували новий освітній серіал

27 січня 2022 року на порталі Дія.Цифрова освіта Мінцифри презентували новий освітній серіал «Держава без бар’єрів». Його завдання – забезпечення рівності та поваги в основі всіх рішень держслужбовців. 

«‎В Україні проживає майже 2,7 мільйонів людей з інвалідністю, 7,2 мільйонів людей старше 65 років. І ця третина населення України періодично звертається за адмінпослугами. Важливо, щоб їх надавали доступно, зрозуміло та безбар’єрно», – зазначила Радниця-уповноважена Президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.

У 6 серіях тривалістю 6-10 хвилин розповідають про різні аспекти безбар’єрності в роботі публічних службовців. У першій серії освітнього серіалу взяла участь перша леді Олена Зеленська.

«Бути державним службовцем чи посадовою особою місцевого самоврядування – це відповідальність. Відповідальність не лише за себе, а й за інших. Ми люди, які працюють для людей. І хто як не ми, маємо зробити все можливо, щоб наша держава була без бар’єрів.

І цей онлайн курс, ми готували щоб розповісти більше, як ми можемо це зробити своїми, здавалося б інколи, невеликими справами. Тут кожен знайде те, що йому потрібно в роботі, зможе переосмислити свої слова,  дії та поведінку», – додала Наталія Алюшина, голова Національного агентства України з питань державної служби.

У серіалі «Держава без бар’єрів» ви дізнаєтеся відповіді на такі запитання: 

  • Як публічним службовцям дотримуватися принципів безбар’єрності у спілкуванні з громадянами?
  • Як протидіяти дискримінації під час працевлаштування на публічну службу?
  • Як застосовувати безбар’єрний підхід під час ухвалення рішень?
  • Чому доступність, інклюзія та повага до різноманіття є складовими безбар’єрності?
  • Що призводить до формування стереотипів і як уникати упередженості в роботі?
  • Чому саме від публічних службовців залежить, чи буде держава безбар’єрною для своїх громадян?

«Впровадження безбар’єрності, принципів рівності та різноманіття як частини процесів державного управління є втіленням реалізації європейських цінностей. Рівність і повага мають бути в основі всіх рішень українських державних службовців. А послуги громадянам повинні надаватися доступно, зрозуміло та безбар’єрно», – наголосила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Безкоштовно подивитися серіал можна за посиланням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter