Новини

МОН пропонує скасувати ЗНО, ДПА, ЄВІ та ЄФВІ

МОН разом із Комітетом з питань освіти, науки та інновацій ВРУ, а також із освітянською та батьківською спільнотою пропонує одноразову зміну алгоритмів щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році. Про це написав у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

«Враховуючи правовий режим воєнного стану, спричинений військовою агресією Російської Федерації, агресивність російських військових і терористичних угруповань до національної системи освіти та науки, пропонуємо скасувати складання державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування як конкурсний критерій доступу до освітніх послуг в 2022 році виключно!» 

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Це непросте, але необхідне рішення. Оскільки головне завдання – знизити рівень стресу для дітей, які сьогодні переживають дуже непростий період. Тож необхідно докласти максимум зусиль, аби пом’якшити цей період. Відміна ЗНО допоможе зберегти студентський контингент, національний інтелектуальний потенціал, а також дасть стимул для навчання в Україні навіть у такий скрутний для країни та суспільства час.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter