Новини

МОН рекомендує організувати пришкільні табори

Чи можливо цьогоріч організувати звичні пришкільні табори для учнів? У МОН зазначають, що цього разу, враховуючи воєнний стан, органи місцевої влади мають самостійно розв'язати питання організації оздоровлення та відпочинку дітей. 

Міністерство освіти і науки України наголошує, що одним із найважливіши[ завдань держави в забезпеченні соцзахисту дітей є реаліазація їхнього права на оздоровлення та відпочинок. Саме тому МОН із метою належного захисту дітей в умовах воєнного стану, особливо в місцях компактного проживання тимчасово внутрішньо переміщених учнів, рекомендує департаментам освіти забезпечити роботу пришкільних таборів із денним перебуванням (тематичні зміни, наукові, спортивні, мовні школи тощо).

Важливо: організація пришкільних таборів можлива лише за умови створення безпечних умов перебування дітей та вчителів. 

Учителі можуть проводити різноманітні форми виховної, навчальної та пізнавальної діяльності із врахуванням вікових особливостей дітей, їхнього творчого, інтелектуального і фізичного потенціалу. Особливу увагу варто приділити ознайомленню школярів із українськими народними традиціями, обрядами, звичаями, а також формуванню національної культури.

У МОН зазначають, що наразі до цієї роботи вже активно доєдналися комунальні позашкільні заклади екологічного, технічного та художнього напряму, а також системи МАН. Найбільше таких таборів у Чернівецькій області. Активна робота здійснюється у Волинській, Вінницькій, Житомирській областях.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter