Новини

Випускники з тимчасово окупованих територій зможуть вступити до університетів за особливою процедурою

Вступники, які зараз знаходяться на тимчасово окупованій території чи в зоні проведення активних бойових дій, теж зможуть взяти участь в національному мультипредметному тесті. Про це написав у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Взагалі для того, аби всі охочі могли взяти участь у тестуванні, полнується три сесії НМТ (у липні, серпні та вересні), скласти тест можна буде як в Україні, так і за кордоном. Також передбачено додаткові періоди реєстрації на тестування та можливість зміни раніше вказаного місця його складання - все для того, аби зареєструватися встигли і ті вступники, які з очевидних причин не могли це зробити через, наприклад, відсутність зв'язку чи світла.

«Наразі важливою метою є надання вступникам із тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій можливості взяти участь у НМТ. Усупереч блокуванню окупантами виїзду вступників, ми боремося за кожного теперішнього та майбутнього українського студента».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Для вступників, які не зможуть виїхати на підконтрольну Уряду територію або які силоміць переміщені на тимчасово окуповану територію (АР Крим, місто Севастополь, ОРДЛО), територію рф або республіки білорусь, буде передбачено складання вступних випробувань у форматі дистанційної індивідуальної усної співбесіди або творчого конкурсу. Для вступу ж на контрактну форму навчання (у випадку із білюшістю спеціальностей), вступникам достатньо подати мотиваційний лист.

Вступники з тимчасово окупованих територій чи з місць проведення активних бойовх дій, які отримають позитивні результати на вступних випробуваннях, зможуть скористатися спеціальною квотою (квота-2) в закладах вищої освіти або гарантовано вступити до закладів фахової передвищої освіти.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter