Новини

МОН розпочало пілотування шкільних електронних журналів і щоденників

У Міністерстві освіти і науки України стартував проєкт з пілотування безкоштовного програмного забезпечення для ведення E-журналів та E-щоденників. Тестування триватиме з 5 до 16 жовтня. 

У випробуванні нових електронних додатків візьмуть участь по два-три заклади освіти з кожної області України. Усі зауваження, отримані від учителів та адміністрацій шкіл, будуть опрацьовані та враховані при налаштуванні системи. Після фінального налаштування (орієнтовно у листопаді цього року) Е-журнали та Е-щоденники будуть доступними для всіх українських шкіл на безоплатній основі.

«Сьогодні на ринку освітніх послуг е-журнали та е-щоденники – це не новинка. Є достатньо комерційних пропозицій щодо комплексних цифрових рішень для шкіл, які містять ці сервіси. Але не всі школи можуть дозволити їх собі фінансово. Тому ми пропонуємо базову безкоштовну версію електронних журналів та щоденників, а школи вже зможуть обирати», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Артур Селецький. 

Також у МОН повідомляють, що ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитись від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього МОН готує відповідні зміни до нормативно-правових документів.

Окрім того, для освітян будуть підготовлені детальні роз'яснення та відеоінструкції щодо користування новими додатками. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter