Новини

МОН: розпочато підключення шкіл до сервісу електронних журналів та щоденників

Міністерство освіти і науки України після успішного тестування модуля е-журналів та е-щоденників розпочало активне поширення сервісу серед шкіл, що ще не мають їх у користуванні. 

«Розроблений функціонал модуля E-Journal сьогодні є об’єктивно компромісним з огляду на необхідність оперативного впровадження сучасних цифрових технологій в освітній процес у всіх школах країни. Ті школи, які сьогодні вже застосовують подібні комерційні продукти, за бажанням зможуть і надалі користуватись ними. Ми плануємо побудувати їх зв’язок із системою АІКОМ, де будуть акумулюватись дані, зокрема, про успішність навчання всіх учнів. Усі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультаційну підтримку щодо підключення сервісу та користування ним. Це лише перший крок до розширення функціональних можливостей системи АІКОМ, яка згодом стане потужним інструментом для аналізу освітніх даних та ухвалення відповідних управлінських рішень».

                                  заступник Міністра освіти і науки України з питань цифровізації Артур Селецький

Сервіс простий у користуванні, має дружній інтерфейс, а користувачі отримують доступ до корисних у роботі сторінок:

  • дані про учнів, розклад уроків,
  • списки відвідування,
  • домашні завдання.

Інформацію вносимуть учителі, а батькі та учні зможуть отримати доступ до неї за допомогою логіна та пароля. Так, батьки в режимі онлайн бачитимуть, чи присутня дитина на навчанні, дані про її успішність, коментарі та поради педагогів, розклад та домашні завдання.

Для того, аби ЗЗСО міг підключитися до сервісу, необхідно:

  1. Надіслати на електронну адресу ДНУ «Інститут освітньої аналітики» (ejournal@iea.gov.ua) запит щодо підключення, зазначивши регіон (область), місто (ОТГ), назву закладу (з ID у системі ДІСО), ЄДРПОУ закладу, ПІБ віповідальної особи, емейл віповідальної особи та її телефон.
  2. ДНУ «Інститут освітньої аналітики» розглядає звернення, створює в E-Journal адміністратора для даного ЗЗСО з відповідними правами доступу.
  3. Система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу адміністратора закладу освіти.
  4. Відповідальна особа отримує права доступу, авторизується в системі й розпочинає роботу.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter