Новини

МОН розповіло про виплати освітянам, які знаходяться в тимчасовій окупації або на території ведення бойових дій

Міністерство освіти і науки України надіслало керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської
міської, а також державних (військовоцивільних) адміністрацій лист, у якому пояснило, як мають здійснюватися виплати працівникам закладів та установ освіти, що знаходяться на території тимчасової окупації або у місцях бойових дій.

МОН нагадало, що раніше вже надсилало лист від 19.03.2022 № 1/3556-22, яким інформувало керівників закладів та установ освіти, які розташовані в місцях бойових дій або під тимчасовою окупацією, про можливість змінити місце розташування та перейти на обслуговування до органів Казначейства за новою адресою розташування. У разі переходу на обслуговування до іншого органу Казначейства розпорядники бюджетних коштів (одержувачі бюджетних коштів) керуються Порядком формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.12.2011 № 1691.

Також у відомстві зауважили, що Кабміном було затверджено Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану. Розрахунково-касове обслуговування розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів здійснюється Державною казначейською службою та його органами в особливому режимі в установленому законодавством порядку з урахуванням особливостей, визначених цим Порядком.

Додатково МОН зазначає, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 13.03.2022 № 267 «Деякі питання затвердження фінансових документів та казначейського обслуговування в умовах воєнного стану».

«На сьогодні, на жаль, не всі громади самостійно можуть виплатити заробітну плату працівникам закладів освіти через різні причини (окупація, відсутність електропостачання, втрачений зв'язок з начальником відділу освіти, керівником закладу і бухгалтерією тощо).

Задля налагодження механізму виплати заробітної плати педагогічним працівникам у тих громадах, які не можуть зробити цього самостійно, Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством фінансів і Казначейством вишукують реальні можливості вирішення цього питання в тих умовах, що склалися.

Міністерство освіти і науки постійно контролює ситуацію щодо виплати заробітної плати працівникам закладів освіти, зокрема спрямування коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».

Міністерство також зазначає, що освітня субвенція, яка спрямовується на оплату праці педагогічних працівників ЗЗСО, надходить на рахунки місцевих бюджетів двічі на місяць (у перший робочий день місяця та 11 числа). МОН як головний розпорядник коштів за день до кожного траншу надає Казначейству лист із інформацією про те, чи на всі бюджети і чи в повному обсязі перераховувати кошти освітньої субвенції. Кошти спрямовуються до всіх місцевих бюджетів своєчасно та в повному обсязі.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter