Новини

МОН затвердило перелік населених пунктів, у яких можна буде скласти НМТ

Міністерством освіти і науки України було затверджено перелік населених пунктів країни, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення Національного мультипредметного тесту. Відповідний наказ МОН від 16 травня 2022 року №445 уже підписав Сергій Шкарлет.

Перелік населених пунктів, у яких безпекова ситуація дозволяє провести НМТ, було визначено обласними військовими адміністраціями на запит МОН.

Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях України та у Києві. Наразі неможливо провести НМТ у Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях.

Учасники, які не матимуть можливості дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування.

Із міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюються. Але учасники тестування на своїх інформаційних сторінках у період із 20 травня по 7 червня матимуть змогу підтвердити бажання взяти участь у НМТ й обрати найзручніших пункі із наданого переліку.

У МОН наголошують, що важливо якнайуважніше поставитися до вибору населеного пункту, адже ця інформація дозволить продовжити роботу з формування мережі тимчасових екзаменаційних центрів.

Зазвичай ЗНО відбувалося в багатьох населених пунктах, але зараз забезпечити таку доступність екзаменаційних центрів для проходження НМТ неможливо: необхідно враховувати безпекові загрози, технічні й логістичні можливості створення центрів комп’ютерних тестувань у кожному населеному пункті.

МОН та УЦОЯО закликають вступників, батьків та освітян із розумінням поставитися до того, що до екзаменаційних центрів потрібно буде діставатися.

Невдовзі в МОН обіцяють затвердити перелік країн і міст Європи, де НМТ зможуть пройти учасники, які змушені були виїхати за межі України.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter