Новини

Сергій Шкарлет: Близько 200 тисяч учнів уже закінчили навчальний рік

Сьогодні, 16 травня 2022 року, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі розповів про початок десятого тижня навчання в умовах воєнного стану. Зокрема про те, що станом на 11 травня 2022 року майже 280 шкіл завершили навчання. Близько 200 000 дітей закінчили поточний навчальний рік.

«За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 15 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі. У 5-ти областях освітній процес триває дистанційно, частково змішано та очно. У 5-ти областях України навчання організовано в дистанційній або змішаній формі, частково канікули або призупинено».

                                         Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Очільник МОН також повідомив, що станом на 11 травня 2022 року освітній процес триває в понад 12 500 ЗЗСО, навчання продовжують понад 3,6 млн учнів. Кількість внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 92 500 осіб.

Окремо міністр розповів про організацію роботи закладів дошкільної освіти. Так, у 16-ти областях країни частина дитсадочків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками. Інші ж працюють у змішаному або звичному форматі.

У 4-ох областях деякі дитячі садочки використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, інші ЗДО створили чергові групи або продовжили змішаний чи очний формат навчання. У решті областей освітній процес наразі не відбувається.

Понад 4 000 закладів дошкільної освіти здійснюють навчальний процес. Понад 3 500 внутрішньо переміщених дітей навчаються в садочках. 

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter