Новини

МОЗ: маємо гарантувати безпеку дітей у школах

Зараз МОЗ працює над розробкою правил, що регламентуватимуть роботу шкіл із 1 вересня. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України під час традиційного брифінгу.

«Зараз ми розробляємо правила, в який спосіб і як наші діти підуть навчатися, починаючи з 1 вересня. Під час розгляду цих питань та встановлення регламенту і відповідних правил навчання, ми розглядаємо всі без виключення ситуації. Ми намагаємося розробити максимально зручні правила... Ще не було такої ситуації, яку зараз переживає світ. Тому маємо розробити максимально комфортні правила, які б гарантували безпеку дітей».

                                          міністр охорони здоров'я України Максим Степанов

Журналісти запитали в очільника МОЗ, як саме будуть стежити за станом здоров'я учнів та навели типову ситуацію: у школі працює одна медсестра за графіком із 8:00 до 15:45. У цій гіпотетичній школі навчається 800 дітей та працює 100 педагогів. Якщо цей заклад перевести на роботу у дві зміни (а такі пропозиції дійсно лунають), то друга зміна залишиться без медичного працівника. До того ж медсестра, можливо, не встигне виміряти температуру всім учням з другою зміни, оскільки одне вимірювання витрачається близько 30 секунд.

«Що стосується медичної сестри, яка працює в школі, вважаємо, що це питання варто розглянути в тому числи власнику закладу, адміністрації – в який спосіб буде працювати медична сестра. Те, що стосується скринінгу температури, то його можуть робити й інші працівники школи». 

                                          міністр охорони здоров'я України Максим Степанов

 

Максим Степанов зауважив, що всі ці питання буде викладено у правилах, які МОЗ зараз розробляє разом із МОН. Також очільнгик МОЗ наголосив, що Україна, як і весь світ, переживає пандемію вперше, тому необхідно розробити максимально комфортні та ефективні правила безпеки.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter