Сподіваємося, ваш відпочинок ресурсний та натхненний! А провести його легко і дійсно з користю допоможуть наші майбутні вебінари.

Прочитавши цю статтю, ви:

  • отримаєте 6 порад для ефективної роботи з текстами;
  • дізнаєтеся, як прискорити роботу із сервісом Google;
  • зрозумієте, який формат дискусії обрати для вашого класу. 

Практика вдумливого читання: поради для роботи в початковій школі (і не тільки)

Чому діти не запам’ятовують тексти після одного прочитання? Скоріше за все, справа в неуважності. І це не дивно, адже діти змалечку користуються соцмережами. А вони негативно впливають на здатність вдумливо вивчати та ефективно засвоювати інформацію. 

Тож потрібно цілеспрямовано навчати школярів вдумливого читання. І починати необхідно ще з початкової школи! Ось кілька простих прийомів для роботи з текстами:

Тренуючи в дітей навичку вдумливого читання, ви заощаджуєте багато їхнього часу в майбутньому. Прочитати параграф один раз і зрозуміти про що йде мова – це значно краще, ніж повертатися до тексту безліч разів. Але як саме навчити школярів не просто пробігати текст очима, а розуміти, що написано? 

Дієвими методиками із вами поділиться Лілія Талан. А ще в межах вебінару міркуватимемо про уцікавлення уроків читання та способи мотивації школярів.

Долучитися 29 червня о 18:00 (вівторок)

Секрети використання вчителем сервісу Gmail для комфортного та ефективного листування

Ледь не всі вчителі користуються Gmail. Але чи використовують вони його на максимум? Адже функціонал сервісу не обмежується листуванням! Тут так багато цікавого, що сервіс може стати справжньою рятівною паличкою під час інтенсивного навчального процесу.

Аби спростити користування Gmail, запам’ятайте:

Щоби стати впевненим користувачем Gmail та знати всі його фішки, завітайте на вебінар Наталії Понежі. Ви дізнаєтеся правила нетикету для електронних листів та отримаєте інформацію про корисні налаштування поштової скриньки.

Долучитися 30 червня о 18:00 (середа)

Дискусія та дебати в освітньому процесі

Кожен учитель проводить під час уроків дебати та дискусії, без них в освітньому процесі просто ніяк. Такі методи допомагають зацікавити учнів навіть найскладнішою темою, до того ж щоразу дискусії та дебати можна видозмінювати, покращувати й уцікавлювати. Адже тут досхочу простору для креативу!

Як зробити звичне обговорення цікавішим?

Щоби підняти учнівські дебати й дискусії на якісно новий рівень, навчіть дітей правильно ставити запитання! 5 типів навчальних запитань, лайфхаки для цікавих дебатів та захопливих дискусій – усе це на вебінарі Олександра Желіби. 

Долучитися 1 липня о 18:00 (четвер)

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter