Новини

Навчальний рік завершуємо дистанційно – Любомира Мандзій

Карантин подовжено до 11 травня, а отже і навчальний рік завершимо дистанційно. Навчальний рік триватиме до 1 липня, про це повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій під час прямого ефіру на фейсбук-сторінці МОН. 

Навчальний процес для всіх класів, окрім 11 класів, завершується згідно прийнятої структури навчального року, яку визначає педагогічна рада школи. І саме педагогічні ради мають прийняти остаточні рішення щодо принципів освітнього процесу та завершення навчального року.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Пані Манздій нагадала про те, що МОН уже надало роз'яснення щодо організації та проведення підсумкового оцінювання, якими варто скористатися.

ЗНО відбудеться, воно може бути проведено і в червні, і в серпні – залежіть від епідеміологічної ситуації. При цьому МОН гарантує безпеку під час складання ЗНО. Тому випускники якраз мають чудову можливість на вищому рівні підготуватися до ЗНО. Тільки-но будуть оглошені дати завершення карантину – УЦОЯО розверне роботу з організації тестування. 

МОН отримали рекомендації від ЮНІСЕФ та вже працюють над тим, щоб у вересні створити безпечні умови у закладах освіти, які дозволять убезпечити дітей у наступному навчальному році. 

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter