Новини

RIGHTS NOW! Створюємо максимально безпечний простір для дітей

25 квітня стартує 17 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, під час якого триватиме правозахисна програма RIGHTS NOW! Щодня програма  розкриватиме певну тему: «Права людини», «Кібербулінг», «Війна», «Сім’я», «Активізм», «Рівність», «Можливості», «Освіта».

Які існують права дитини? Коли вони виникають? Як ними можна користуватися? І хто може допомогти дитині захистити свої права? Як подолати проблему булінгу у школі та відверто поговорити з усіма учасниками навчального процесу? 

Також у ці дні буде презентовано нове аналітичне дослідження про попередження та протидію цькувань в інтернеті. А ще глядачі побачать перші в Україні антиКібербулінгові мультики, створені на основі реальних історій підлітків, які опинилися в ситуації онлайн-цькувань. І це ще далеко не все!

Експерти говоритимуть про порушення прав дітей у зв’язку зі збройним конфліктом та про те, як Україна захищає права дітей в умовах збройного конфлікту, яку допомогу від держави отримують діти у сірій зоні. Подумають над там, як якісна організація безпечного середовища в громадах впливає на дотримання прав дітей та як захистити дитину у ситуації насильства в сім'ї. І головне – як пояснити українським батькам, що застосування фізичної сили – це не норма. Це дійсно важливо!

Також небайдужі освітяни дящнаються, як навчати без дискримінації, отримають необхідну теорію та практичні інструменти впровадження недискримінаційного підходу в навчанні. А також подискують з приводу того, чи потрібна дітям та дорослим сексуальна освіта.

Доступ на всі події RIGHTS NOW! вільний. Розклад усіх подій правозахисної програми можна знайти на сайті.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter