Новини

НМТ з математики може містити завдання профільного рівня

Частина Національного мультипредметного тесту з математики може включати завдання профільного рівня. По це розповіла директорка УЦОЯО Тетяна Вакуленко, відповідаючи на запитання майбутніх вступників.

Вона зауважил, шо в тесті можуть траплятися завдання профільного рівня, а саме з математики. Річ у тім, що результати НМТ використовуються для вступу до закладів вищої освіти і не є оцінюванням випускників для отримання документа про повну загальну середню освіту.

Але водночас Тетяна Вакуленко наголошує, що вступники, які вивчали математику на рівні стандарту, можуть не хвилюватися?

«На сьогодні ми говоримо про вступ, тож ми говоримо про те, що в тесті можуть бути завдання профільного рівня. Ніхто з вас не проходить оцінювання для того, щоб підтвердити здобуття повної загальної середньої освіти. Завдання такі можуть бути. Водночас, якщо ви відкриєте демонстраційний варіант тесту, відкриєте минулорічні варіанти тестів, то ви побачите, що з рівнем стандарту ви зможете набирати дуже і дуже високі тестові бали. Можливо, одне завдання не виконаєте, але всі інші завдання ви точно зможете виконати».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter