Огляд найбільш корисних та цікавих інтернет-ресурсів і додатків для вивчення англійської, які стануть у пригоді вчителям та їх учням

Вчити англійську мову можна за звичайними підручниками, а можна скористатися всіма здобутками прогресу. Наприклад, інтернет-ресурсами та різноманітними додатками, що було розроблено спеціально для легкого та цікавого навчання. Такі заняття подобаються і дорослим, і дітям, тож якщо хочете зацікавити своїх учнів, то не варто гаяти часу!

Ми пропонуємо вам топ найцікавіших сайтів та мобільних додатків, з допомогою яких можна урізноманітнити уроки та домашні завдання. Діти люблять гаджети, намагаються не випускати з рук смартфони та більше часу проводити біля комп’ютерів, то ж хай вони використовують їх із користю.

Duolingo – короткі уроки англійської

Doulingo ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– найвідоміша платформа для вивчення англійської, яка у легкій та ігровій формі дає величезний об’єм знань. Розробники ресурсу стверджують, що 34 години, проведені разом із веселою совою-символом додатку, за рівнем ефективності нічим не поступаються цілому семестру університетських занять.

Doulingo цікавий тим, що його можна використовувати як для самоосвіти, так і в якості додаткового інструменту шкільного навчання. Найбільшою перевагою додатку є можливість навчатися в ігровому форматі, а ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­це неодмінно сподобається учням. Найбільшу увагу розробники застосунку приділили письмовим вправам та диктантам, тоді як розвиток мовних навичок відійшов на другий план.

Хто розробник
Автором проекту є Луїс фон Ан з Університету Карнегі-Меллона. У 2011 році він з командою однодумців почав створення проекту, який швидко набув статусу глобального і наразі має найбільшу в світі аудиторію.

Як можна використати
Doulingo стане у пригоді як додаток до домашнього завдання: займаючись всього по 5-10 хвилин на день (час вчитель може обрати самостійно), школярі опанують основні навички письма та побудови речень. Займатися за допомогою додатку зможуть як новачки, так і ті діти, які вже вивчали англійську ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– для цього передбачені різні рівні.

Програма курсів побудована у вигляді дерева досягнень, а на новий рівень можна потрапити, лише набравши певну кількість балів. Але найголовніше те, що дітей можна об’єднувати у групи – це дозволить без проблем порівнювати їх результати. За допомогою таких функцій вчитель може організувати міні-змагання між учнями. Також цікавим буде тренування на час – користувач має у своєму розпорядженні 30 секунд, за які необхідно відповісти на 20 питань.

Навчання гейміфіковане – за виконання вправ учні отримують ігрову валюту, лінготи. Потім їх можна витратити на покупки в ігровому магазині або подарувати іншим користувачам. Зверніть увагу – учні не зможуть опинитися на наступному рівні, якщо не виконають усі завдання вірно. Такий підхід стане стимулом для самовдосконалення.

Завдяки ігровій формі навчання використовувати Doulingo можна навіть у початковій школі.

  


Lingva.Skills: повноцінний курс вивчення англійської мови

Lingva.Skills – це масштабний український проект для онлайн-вивчення англійської мови, до якого вже долучилися вітчизняні школи. Проект офіційно стартував у травні 2016 року і швидко завоював неймовірну популярність.

Хто розробник
Це соціальний проект, реалізований на базі Міністерства юстиції. Автором методики навчання є відомий поліглот та психолінгвіст Віталій Зубков. Згідно його системи, наголос треба робити не на запам’ятовування правил, а на можливість навчитися відчувати мову на інтуїтивному рівні.

Як можна використати
Курс складається з уроків, при чому кожен з них передбачає вивчення певної граматичної конструкції. Велика кількість прикладів до них (близько 100), відібрані тематичні малюнки та професійне озвучування дозволяють ідеально запам’ятати конструкцію. Вчитель англійської може використати сайт Lingva.Skills як додаток до основних аудиторних занять. За допомогою ресурсу можна:

  • закріпити набуті під час звичайного заняття знання;
  • згадати подробиці пройденої раніше теми;
  • провести адуіювання та тести.

Курс Lingva.Skills побудовано таким чином, що починати вчитися можна навіть з нульового рівня. Самі розробники кажуть, що вікових обмежень немає, але бажано долучати до навчання в першу чергу учнів середньої та старшої школи.


Lingualeo – навчаємось у формі гри

Ще один дуже відомий та цікавий ресурс для вивчення англійської. Методологія навчання, як і у випадку з Duolingo, ґрунтується на популярному нині геймінгу ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– під час виконання завдань користувача постійно супроводжує веселе левенятко Лео. А за умови стабільної активності, виконання всіх завдань та корисні дії можна отримати ігрову валюту ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– фрикадельки. 

Хто розробник
Засновником Lingualeo є Айнур Абулдинасиров, який свого часу працював над створенням не менш відомого проекту «Клуб носіїв мов».

Як можна використати
За допомогою застосунку вчитель зможе давати учням завдання на кшталт:

  • тренування навичок швидкого перекладу слів;
  • складання речень із запропонованих слів;
  • аудіювання ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– у додатку є уроки, що передбачають прослуховування різноманітних діалогів, після чого треба виконати
  • ряд завдань (правильно побудувати речення, вставити пропущені слова тощо);
  • повторення та закріплення базових правил з граматики.

Цікавою також є можливість вдосконалювати знання мови завдяки прослуховуванню популярних пісень та перегляду мультфільмів ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– поруч із кожним роликом можна знайти текст пісні чи діалогу.

  


HiNative: соціальна мережа для спілкування з носіями мов

Своєрідна соціальна мережа для тих, хто прагне вивчити англійську за допомогою спілкування з іншими людьми. HiNative виділяється можливістю живого спілкування з носіями мови, що дозволить навчитися правильної вимови.

Хто розробник
Автором додатку HiNative став японській розробник Яньян Хи, який свого часу створив відомий проект Lang-8. Саме з нього і почалася історія HiNative: з березня 2017 року реєстрація на Lang-8 була обмежена, всіх нових користувачів перенаправляли на новий ресурс.

Як можна використати
HiNative – чудовий варіант для позакласної роботи та відмінна можливість надати дітям приклад правильної вимови. Зареєструвавшись у додатку (передбачені версії для звичайних веб-браузерів, Android та iOS), школярі зможуть ставити учасникам спільноти питання, пов’язані з:

  • терміновим перекладом слів або фраз;
  • основними правилами граматики;
  • правильною вимовою;
  • навичками письма.

HiNative буде цікавий усім учням, при чому незалежно від віку, адже досвід спілкування у соцмережах є практично у кожного.

  


Насправді мобільних додатків та сайтів, які можна використовувати під час шкільних уроків та поза ними, дуже багато, ми ж запропонували лише декілька найцікавіших варіантів. Кожен з них є безкоштовним (у деяких випадках передбачені платні матеріали, але їх придбання не є обов’язковим) та доступним для всіх бажаючих.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter