Добірка яскравих відеозамальовок, наочних фільмів та цікавих лекцій про будову і функціонування людського організму.

Як влаштований організм людини? Ми сприймаємо своє тіло як даність і навіть не замислюємося про природу тих чи інших процесів, що відбуваються усередині кожного з нас.

Пропонуємо добірку відеоматеріалів, в яких цікаво, яскраво і наочно розповідається про найдивовижніші таємниці явищ і процесів, що відбуваються усередині людського організму.

Редакція «На Урок» рекомендує використовувати цю добірку в якості освітнього матеріалу на уроках з анатомії або для перегляду в позаурочний час.

1. Внутрішні органи: короткий огляд функціонального призначення і добірка цікавих фактів

А чи знаєте ви, що серце при стисканні утворює такий тиск, що може виприснути кров на відстань 9 метрів? А завдяки тому, що у мозку немає больових рецепторів, найскладніші операції на цьому органі можна проводити без знеболювального! А чи відомо вам, що печінка виконує понад 500 різноманітних функцій у організмі?

Багато захопливих фактів з функціонування таких внутрішніх органів, як серце, шлунок, печінка, кишечник, мозок, легені, селезінка та сечовий міхур. Пізнавальні відео зацікавлять школярів, а вчителю стануть у нагоді на уроках із анатомії в 9 класі.

2. «Неймовірне тіло людини»: фільм від National Geographic

Фільм «Неймовірне тіло людини» від National Geographic було створено завдяки використанню зйомок високої точності та нових наукових підходів до дослідження людського організму. Під час перегляду виникає відчуття справжньої подорожі людським тілом, яке не перестає вражати своїми дивами, навіть при виконанні найбільш звичайних функцій.

3. Ендокринна система: будова, головні функції, цікаві факти

Навіщо потрібні людині гормони та які органи утворюють ендокринну систему? Як впливає її функціонування на процес народження дитини? Наочні відповіді на ці та інші запитання можна отримати всього за 5 хвилин перегляду.

4. Органи дихання: фільм про таємниці будови органів, які забезпечують надходження кисню

Здавалось би, все просто: вдих-вихих, вдих-видих. А що стоїть за цим звичайним рефлексом, який властивий людині з народження?

Лекція за 7 хвилин розкриє секрети унікальної будови внутрішніх органів, які забезпечують одну з найбільш важливих функцій в організмі – дихання.

5. Запліднення: як утворюється новий генетичний код людини

В інтернеті можна знайти багато відео щодо розвитку плоду дитини від зиготи до немовля. Але в мережі мало дійсно цікавих відеоматеріалів, в яких пояснюється, як долає шлях сперматозоїд від вагіни до моменту злиття з яйцеклітиною.

Чому з 300 млн сперматозоїдів лише 1 запліднює яйцеклітину? Що відбувається з іншими? Як відбувається утворення нового генетичного коду і зиготи?

6. Розвиток вагітності за тижнями

Як розвивається немовля від перших днів до моменту появи на світ? Коли у нього починає битися серце? А коли він вперше починає посміхатися та навіть бачити кольорові сни? П'ятихвилинний фільм про кожного з нас нікого не залишить байдужим!

7. «Мозок людини»: серія фільмів про несподіванки мозку

«Мозок людини» – це добірка з 6 фільмів за результатами дослідження нейробіолога Девіда Іглмана. Як діють механізми виникнення реальності у свідомості людини? Як людина взаємодіє у суспільстві? Що відповідає за прийняття рішень і контроль власних дій?

 

 

10. «Біологія поведінки людини»: лекції професора Стендфорського університету

«Біологія поведінки людини» – добірка з 13 лекції американського дослідника, професора біології, неврології та нейрохірургії Стендфордського університету Роберта Сапольські. На ютуб-каналі є можливість прослухати його оригінальні цікаві лекції. Завдяки позакадровому перекладу (російською мовою), матеріал сприймається легко та виникає відчуття реальної присутності на лекції в Стендфордсьму університеті. Такі добірки стануть у нагоді для вчителів під час роботи зі старшокласниками у класах з поглибленим вивченням біології.

Сподіваємося, що ці матеріали разом з добіркою раніше рекомендованих інтернет-ресурсів допоможуть зробити ваші уроки ще цікавішими, а підготовку до занять – значно простішою!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter