Новини

Освітній омбудсмен пропонує побудувати замість зруйнованих шкіл модульні заклади освіти

За даними, які маємо на сьогодні, 3098 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, а 438 із них зруйновано повністю. На звільнених територіях ведеться робота з відновлення шкіл, але в умовах війни складно сказати, чи вдасться державі відбудувати всі ЗЗСО, оскільки це дорогі та довгострокові проєкти. Утім, навчатися все ж треба, і не можна переносити все в онлайн, тож, звернувшися до досвіду інших країн, можемо побачити, що вони активно використовують швидкобудівні модульні заклади освіти та прибудовані тимчасові споруди до основної будівлі школи. Про це розповів на своїй сторінці у Facebook освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Як зазначає освітній омбудсмен, модульні будівлі є практичними, доступними та екологічними, а ще вони не надто дорогі, до того ж процес будівництва максимально простий і швидкий. Аналогічно і тимчасові споруди, які можна побудувати біля частково пошкоджених або маленьких шкіл.

«Ініціатива використання модульних та тимчасових споруд для закладів освіти дуже цікава і перспективна. Україна мала би взяти до використання досвід передових країн Європи: Німеччина, Великобританія, Бельгія, Франція та ін. Вже з’являються перші проєкти модульних шкіл в Україні. Зрозуміло – це все займе час, але в умовах війни ми маємо використовувати нестандартні, швидкі й гнучкі рішення, щоб забезпечити права наших дітей на освіту».

                               Освітній обмудсмен Сергій Горбачов

 Більше читайте за посиланням

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter