Новини

УЦОЯО підтримує проведення НМТ за моделлю «2 обов'язкові предмети та 1 на вибір»

Національний мультипредметний тест ще не є унормованим. Законопроєкт, що відкриває можливість Міністерству освіти і науки України провести вступну кампанію за результатами НМТ, поки не ухвалено. Тобто модель тестування ще може змінитися. Про це розповіла під час онлайн-презентації перед майбутніми вступниками моделі цьогорічного НМТ заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко.

Але водночас вона зауважила, що суттєвих змін, найімовірніше, не буде. Можливі варіанти із переліком обов'язкових предметів, але загальна тривалість тесту та його складники лишаться незмінними. 

«Це та модель, яка була узгоджена із комітетом Верховної Ради з питань освіти, науки, та інновацій. Це та модель, яку пропонувало Міністерство освіти і науки, з якою повністю погоджується Український центр оцінювання якості освіти. І вона, власне, була скомунікована на основі різних думок представників батьківської та освітянської спільноти. Водночас, ми знаємо з вами, можливі зміни».

                                Заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко

Тетяна Вакуленко також ще раз наголосила на тому, що проведення НМТ – вимушене рішення, оскільки з огляду на воєнний стан та потенційну небезпеку для учнів провести ЗНО неможливо.

Національний мультипредметний тест, як зазначає заступниця директора УЦОЯО, не є повноцінним замінником ЗНО. Але ця модель дозволить забезпечити прозорий і об'єктивний вступ до вишів, оцінити вступників за один раз та швидко реагувати на безпекові ризики. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter