Новини

Учителі-пенсіонери можуть працювати не лише за контрактом: рішення Конституційного Суду

Норма Закону «Про повну загальну середню освіту» про можливість для вчителів, які досягли пенсійного віку, працювати лише за контрактом, визнана неконституційною.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 7 лютого 2023 року, під час пленарного засідання Конституційного Суду України. Про це повідомляє відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу

Нагадаємо, КСУ розглядав справу за конституційним поданням 56 народних депутатів щодо відповідності Конституції України приписів абзацу третього частини другої статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту»:

Педагогічні працівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів, що укладаються строком від одного до трьох років.

Як зазначається, цей припис призвів до поділу педагогічних працівників на дві категорії та створив умови для дискримінаційного підходу до однієї із них, а саме – поставив у нерівне становище тих педагогів, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію.

Суд визнав оспорюваний припис Закону України «Про повну загальну середню освіту» такими, що не відповідає Конституції України.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter