У далекому 1912 році (якщо точніше, то 12 квітня) у Львові була принесена перша присяга пластового гуртка. І цей день став початком великої цікавої історії українського скаутського руху, яка триває і досі.

Пласт має буремну історію: рух забороняли як на тій території країни, що входила в СРСР, так і на тій, що належала Польщі. Він діяв нелегально, адже за участь у Пласті можна було легко потрапити під арешт чи навіть гірше. Чому? Бо жодну з тодішніх влад не влаштовувала наявність на підконтрольній їм території потужних організацій патріотичного спрямування.

Утім, Пласт пережив усі негаразди, а після здобуття Україною незалежності почав активно відновлюватися. Пласт перетворився на потужний рух, проте і досі багато хто знає про нього недостатньо. От, наприклад, що знають про нього ваші учні? А чи хотіли б самі стати пластунами? А чим пластуни відрізняються від скаутів?

Запропонуйте учням дізнатися більше про український патріотичний рух, долучившися до першого онлайн-табору «Пласт: два кроки до пригоди»!

Під час занять волонтерка скаутської організації Пласт Анастасія Бойко розкаже дітям про історію руху, його цінності та традиції. А також вони зможуть побувати на віртуальній екскурсії у справжньому пластовому таборі.

На дітей чекають два дні захопливих пригод – 20 та 21 березня – та цікаві завдання, завдяки яким вони зрозуміють, що бути пластуном - це справді круто! Заняття стартують о 18:00 та будуть завжди доступні у запису. А після заняття діти зможуть долучитися до участі у всеукраїнському конкурсі від «На Урок» – «Пласт – наша гордість і мрія».

Обовʼязково розкажіть учням про новий цікавий курс та допоможіть зареєструватися

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter