Де знаходиться найвіддаленіша точка України? Ті школярі, які долучалися до прямого етеру з української антарктичної станції «Академік Вернадський» із полярником Сергієм Глотовим, та брали участь у конкурсі «Яскрава Антарктика: погляд зі станції «Академік Вернадський» від Освітнього проєкту «На Урок» точно знають відповідь на це запитання. Звісно, це станція «Академік Вернадський» на острові Галіндез в Антарктиці. 

Це не просто материк, відомий тим, що на ньому живуть кумедні пінгвіни, це справжнє Ельдорадо для науковців. Багато хто хотів би побувати там! Таку подорож дійсно можна здійснити, але до неї варто ретельно підготуватися, зокрема, для початку потрібно дізнатися більше про Антарктику. 

І для того, щоб учні могли це зробити, ми організували низку заходів, присвячених цьому загадковому континенту.

Із 11 грудня 2023 року почався конкурс для учнів 1-11 класів до «Яскрава Антарктика: погляд зі станції «Академік Вернадський», який тривав до 1 лютого 2024 року. Для участі в ньому зареєструвалися 37206 осіб, 17722 школярів виконали всі завдання конкурсу та отримали яскраві винагороди.

Одним із найцікавіших заходів стала пряма трансляція зі станції «Академік Вернадський». Упродовж двох годин учні мали можливість спілкуватися з учасником 27 та 28 антарктичних експедицій, біологом та фотографом Сергієм Глотовим. Тоді онлайн зібралося 1866 глядачів, а загалом трансляція має 9400 переглядів, причому загальний час перегляду становить 3400 годин. Школярі, які долучилися до трансляції, були дуже активними – загалом ми отримали понад 600 запитань, на які були дані відповіді просто у прямому етері. 

 

А після трансляції Освітній проєкт «На Урок» оголосив конкурс творчих робіт «Яскрава Антарктика», в якому брали участь учні 1-11 класів. Загалом школярі надіслали 301 роботу, серед яких малюнки, оповідання та нариси. Оригінали 19 робіт вирушили з учасниками 29 УАЕ на станцію «Академік Вернадський» і тепер щодня радуватимуть полярників. 

Учні, які надіслали свої роботи на конкурс, отримали на згадку понад 1000 листівок із фото Антарктичних краєвидів. Листівки отримав 301 школяр в Україні, США, Польщі, Німеччини. Усі, хто отримав памʼятні листівки, можуть взяти участь у проєкті #листівка_незламності. Для цього потрібно просто сфотографувати отримані листівки на тлі улюбленої локації чи архітектурної памʼятки свого міста, опублікувати її як сторіс в інстаграмі, позначити @naurok.ua, а також обовʼязково додати хештег #листівка_незламності.

 

У матеріалі використані малюнки учасників конкурсу. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter