Учителі працюють із величезною кількістю різноманітної інформації. І головна складність нерідко полягає в тому, що фактично вся вона постійно має бути якщо не під рукою, то бодай у швидкому доступі. Для того, аби не перебирати постійно в пошуках потрібної інформації стоси паперів чи обшукувати весь Гугл-диск, є сенс скористатися спеціальними платформами. 

Однією з найвідоміших платформ для організації навчальних матеріалів є Wakelet. Це зручний та простий інструмент, який може перетворитися на справжню чарівну паличку в умовах дистанційного навчання (та й не тільки). 

Як це працює?

Для початку потрібно зареєструватися. Перейдіть за посиланням – відкриється головна сторінка сайту. Зверніть увагу: сервіс англомовний, проте ви можете скористатися вбудованим у браузер перекладачем. Натисніть кнопку «Зареєструватися» – ви перейдете на наступну сторінку, де платформа запропонує зареєструватися за допомогою облікових записів Google, Microsoft, Facebook, Apple, Clever або ж просто через електронну пошту. 

Наступним кроком Wakelet запропонує вам розказати трохи більше про себе, зокрема, вказати, у якій сфері ви працюєте, а отже – для чого та як використовуватимете Wakelet. Звісно, в нашому випадку обираємо варіант «педагог»:

Додатково сервіс попросить вказати, з якої ви країни, та на якому рівні викладаєте (наприклад, у дитсадку, молодшій, середній чи старшій школі). Готово! Перед вами відкриється робоче поле, де ви можете створити свою першу колекцію матеріалів. 

Зверніть увагу: програма частково безоплатна та, має кілька тарифних планів. Користуючися безкоштовним планом, ви можете створювати необмежену кількість колекцій для будь-якої кількості предметів. Додатково можна створити три спільні колекції та видати чотири збірки – для початку всього цього цілком достатньо. До речі, Wakelet пропронує цікаві тарифи для закладів освіти. 

Спробуємо створити першу колекцію. Для цього натисніть на синю кнопку «Створити колекцію» у правому верхньому куті екрана. 

Перед вами відкриється редактор колекцій. Насправді працювати з ним дуже просто завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу. Отже, ви можете дати назву своїй колекції, додати опис, а також – обкладинку та фон (для цього оберіть меню «Дизайн» у верхньому правому куті екрана). Після цього можна додавати потрібні вам медіаматеріали:

  • текст;
  • картинки;
  • закладки з браузера;
  • посилання на відео з YouTube;
  • PDF-файли;
  • пости з Twitter;
  • посилання на файли з Google Drive, OneDrive, Cloud Express. 

Готовою колекцією можна поділитися з іншими. Для цього натисніть кнопку «Поділитися» у верхньому правому куті екрана та оберіть варіант, який вам найбільше підходить. Наприклад, колекцію зможуть бачити всі, хто отримає посилання. Таким чином працювати із зібраними вами матеріалами зможуть як колеги, так і учні. 

Ще одна корисна функція – вкладка «Досліджуйте», яку ви знайдете на лівій бічній панелі платформи. Там ви побачите колекції, створені іншими вчителями, тож зможете отримати чимало корисної інформації.

Ідеї роботи із Wakelet

  1. Створювати колекції навчальних матеріалів до уроків чи окремих тем.
  2. Створити віртуальний порадник, у якому діти знайдуть відповіді на всі свої запитання. 
  3. Зібрати колекцію корисних матеріалів для батьків учнів. 
  4. Створити ознайомчу сторінку для новеньких.
  5. Зібрати всі домашні завдання за рік та розділити за темами.
  6. Створити окрему колекцію для різноманітних ідей школярів - діти матимуть можливість підвантажувати до неї власні цікаві матеріали.
  7. Створити колекцію, де будуть зібрані матеріали для творчих робіт для більш активних учнів. 
  8. Зробити колекцію для вчителів, аби ділитися із колегами корисними матеріалами. 
  9. Створити власне портфоліо (або портфоліо для учнів чи класу).

Бажаєте дізнатися більше про особливості та переваги роботи з платформою Wakelet, а також про те, як її використання дозволить зробити виконання ваших щоденних завдань простішим? Тоді долучайтеся до вебінару «Платформа Wakelet в роботі вчителя: 10 ідей для застосування в навчальному процесі». Вже 20 вересня о 18:00 Юлія Батура розкаже, як використовувати платформу для організації своїх матеріалів, роботи з учнями та обміну матеріалами з колегами, а також поділиться цікавими лайфхаками. Не пропустіть!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter