Існують інтернет-сервіси та додатки, здатні не відволікти, а навпаки – залучити до навчання. І Book Creator один із них. Це простий, стильний та ефективний інструмент для створення інтерактивних матеріалів, з допомогою яких можна зробити навчання цікавішим та додати в заняття творчості, а також збільшити рівень залученості дітей в освітній процес. Тож варто спробувати! 

Сервіс частково безкоштовний: ви можете створити не більше 40 книг. Проте для початку цього цілком достатньо. 

Як це працює?

Для початку потрібно зареєструватися. Перейдіть за посиланням – відкриється головна сторінка програми. Зверніть увагу: програма англомовна, але ви можете скористатися вбудованим у браузер перекладачем. Натисніть кнопку «Зареєструватися» – ви перейдете на наступну сторінку, де програма запропонує зареєструватися за допомогою облікових записів Google, Microsoft або через QR-код.

Важливо: натисніть кнопку «Увійти як учитель», інакше програма запропонує зареєструватися як учень.

Далі Book Creator запропонує вам указати, в якому класі ви викладаєте (або в дитсадку чи в закладі вищої освіти).

Наступний крок – обрати предмет, який ви викладаєте. І останній – вказати назву для своєї віртуальної бібліотеки, наприклад, «10 клас». Тепер ви готові до роботи!

Перед вами відкриється сторінка, де ви можете створити свою першу книгу. Для цього натисніть на кнопку «Нова книга» у правому верхньому куті екрана.

 

Тепер ви маєте можливість визначити, як саме виглядатиме ваша майбутня книга. Для цього у програмі є чимало цікавих шаблонів, які можна використати. Якщо шаблони вам не потрібні, або немає таких, які відповідають вашим запитам, просто виберіть один із запропонованих форматів. 

Ви має можливість змінити налаштування віртуальної бібліотеки згідно зі своїми вимогами.Так, ви можете дозволити або заборони учням пошук зображень, відкрити або закрити можливість редагувати власні книги, а також читати книги одне одного, додавати до них коментарі чи публікувати їх у мережі. Усе залежить від того, який формат роботи ви обрали та яку мету перед собою поставили.

Бажаєте працювати над створенням книги разом із учнями? Це можливо, достатньо просто відкрити їм доступ до вашої бібліотеки. Для цього натисніть кнопку «Показати кнопку запрошення». Програма сформує код, який потрібно надіслати учням. Діти мають перейти за посиланням та, натиснувши кнопку «Увійти як учень», зайти на сервіс, а потім – долучитися до бібліотеки, ввівши отриманий від вас код. 

Зверніть увагу: так, школярам теж потрібно зареєструватися у Book Creator. Але якщо вони ще не мають електронної пошти, то просто надішліть їм QR-код для входу.

І от тепер, пройшовши всі це кроки, можна переходити безпосередньо до створення книги. Клікніть по шаблону – книга відкриється для редагування. Працювати із нею насправді дуже просто. Перша і основна кнопка – «+» у правому верхньому куті екрана, натиснувши яку ви можете додати на сторінки книги картинки, фото, написати щось або намалювати. До речі, інструментів для малювання дуже багато і всі вони цікаві: тож експериментуйте! Також в цьому ж меню можна додати різноманітні геометричні фігури або файли зі свого пристрою. 

Друга важлива кнопка – «і», яка теж знаходиться у правому верхньому куті екрані. Із її допомогою можна змінити параметри сторінки, додавши, наприклад, різні фони. Варіантів дуже багато, ви та учні точно знайдете той, що вам до смаку!

До речі, на сайті Book Creator ви знайдете чимало інструкцій та порад щодо ефективної та цікавої роботи з учнями. 

А щоб краще опанувати Book Creator та розібатися з усіма нюансами його роботи, долучайтеся до вебінару Ірини Почерніної «Використання сервісу Book Creator для створення інтерактивних матеріалів (книг, конспектів і не тільки)». На вас чекає чимало корисної інформації про особливості сервісу та роботу із шаблонами, а також – безліч важливих порад та лайфхаків. Долучайтеся, чекаємо на вас 1 червня о 18:00!

Ідеї роботи із Book Creator

  • Розкажи про себе. Нехай діти створять невеличку але інформативну книгу, в якій розкажуть більше про себе: свої зацікавлення, мрії, плани тощо.
  • Біографія. Запропонуйте школярам написати коротку біографію видатної особистості, а потім – створити за нею інтерактивну книгу.
  • Науковий посібник. Розробіть разом із дітьми науковий журнал, присвячений, наприклад, ботаніці. Або – мультимедійний посібник для проведення фізичних / хімічних дослідів. 
  • «Як…». Як запустити повітряну кулю? Як вивчити вірш напам'ять? Як працює серце? Запропонуйте дітям дати відповіді на ці запитання у форматі мультимедійної книги.
  • Напиши оповідання. Тут усе легко – школярі мають не просто написати оповідання (можна на вільну тему, так цікавіше), а й проілюструвати його.
  • Читацькій щоденник. Що може бути краще, аніж читацькій щоденник у форматі книжки? Із цитатами, фото героїв, роздумами тощо.
  • Роздуми про навчальний рік. Нехай учні подумають про навчальний рік, що минув. Що вдалося найкраще? А що не дуже? Який предмет подобався більше та чому? 
  • Цілі на наступний рік. Тепер, коли навчальний рік добігає кінця, які цілі постануть перед учнями в наступному? Можливо, вони хочуть покращити якісь навчики, приділити більше уваги конкретному навчальному предмету. Або, можливо, вони просто хочуть повернутися до школи.

Сучасні технології дарують безліч можливостей для експериментів та випробування нових цікавих підходів до навчання. Тож спробуйте!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter