Новини

Понад 25% учнів зіштовхувалися з булінгом у школі – результати дослідження PISA

Понад 25% учнів повідомили, що вони хоча б один раз ставали жертвами цькування з боку інших учнів у своїх закладах освіти. Водночас хлопці частіше стикалися з випадками цькування (31%), аніж дівчата (20%). Про це йдеться в аналітичному матеріалі «PISA-2018. Україна у центрі уваги».

Також у дослідженні зазначається, що підлітки, які мають гірші соціально-економічні передумови, частіше страждають від булінгу, водночас різниця наспавді не є значною: жертвами цькування з однаковою ймовірністю стаються як забезпечені, так незабезпечені учні.

Успішність за всіма галузями PISA (читання, математика, природничо-наукові дисципліни) була кращою в тих учнів, які не стикалися з випадками булінгу. Середнє значення оцінки із читання в балах PISA тих учнів, які зазнали цькування, зменшується на 14 балів, а після врахування соціально-економічного статусу – на 12 балів.

Тип закладу освіти й місцевість, де розташований заклад, істотно не впливають на частотність проявів булінгу – це мже статися де завгодно.

Важливо, що в середньому 80% українських учнів погодилися з тим, що цькування та залякування – це погано, й зазначили що вони готові стати на захист тих, хто потерпає від булінгу.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter