Новини

Чілдрен Кінофест: долучайтеся до ювілейного кінофестивалю для дітей та підлітків

Із 30 червня до 9 липня в Україні проходитиме вже 10-й Чілдрен Кінофест – наймасштабніший український кінофестиваль для дітей і підлітків. 

Чілдрен Кінофест – найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений із метою виховання нового покоління кіноглядачів, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. За весь час від заснування у 2014 році подію відвідали понад 250 тисяч глядачів і глядачок. А з моменту започаткування Дитячого кіноконкурсу на нього було подано понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.

Цьогоріч Освітній проєкт «На Урок» є медіапартнером Чілдрен Кінофесту, тож з нетерпінням очікуємо на старт фестивалю разом! А зробити очікування веселим та пізнавальним, реєструйте учнів на наш новий цікавий конкурс «Як це працює: кіноіндустрія».

У 2023 році фестиваль проходитиме в гібридному форматі: кінопокази відбуватимуться одночасно в кінотеатрах 10 міст України, зокрема у Києві, Львові, Ужгороді, Вінниці, Житомирі та Чернівцях. Звісно, буде і онлайн-трансляції – для неї організатори готують спеціальну ювілейну програму: добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років.

Покази в кінотеатрах та онлайн безкоштовні. Головне – заздалегідь зареєструватися. Зробити це ви можете на офіційному сайті Чілдрен Кінофесту.

Фільмом ретроспективи цьогорічного Чілдрен Кінофесту стане «Таємний сад». До речі, він вийшов на широкі екрани рівно 30 років, у 1993 році, тож, як розумієте, вибір не випадковий! Цей фільм є екранізацією класичного дитячого роману англійської письменниці Френсіс Годґсон Бернет. Він розповідає про десятирічну дівчинку, яка розгадує таємницю саду, захованого в похмурому маєтку. 

Також у межах Чілдрен Кінофесту всьоме відбувається Дитячий кіноконкурс, до участі в якому запрошуються всі охочі юні режисери та режисерки. Подати роботу на участь у Дитячому кіноконкурсі можна до 29 травня, тож якщо серед ваших учнів є майбутні кінороби, то обов'язково розкажіть їм про таку можливість!

До складу журі цьогорічного фестивалю ввійшли відомі українські кінематографісти:

  • режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан,
  • режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук,
  • акторка Римма Зюбіна («Гніздо горлиці», «Люся Інтерн»).

Фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу покажуть у містах-учасниках фестивалю в межах 10-го Чілдрен Кінофесту, а також онлайн. Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 5 до 10 тисяч гривень. Ознайомитися з умовами участі можна за посиланням

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter