Новини

Оксен Лісовий: МОН не розглядає скорочення ключових предметів

Як розповів в етері національного телемарафону міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, наразі МОН не ланує скорочувати кількість ключових шкільних предметів. Натомість ідеться про те, що освітній процес має сконцентруватися на корисних знаннях. А обсяг інформації має бути таким, щоби дитина могла без проблем її засвоїти.

«По-перше треба усвідомлювати, що ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін ключових – таких як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія. Тобто всі ті ключові дисципліни, які є в школі, вони повинні залишитися. Ми говоримо про оптимізацію програми, ми говоримо про їх концентрацію корисними знаннями, ми говоримо про ті дисципліни, якими, можливо, можна пожертвувати, і сьогодні це питання експертів і експертного розгляду».

                                         Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

Але які саме предмети можуть все ж таки попасти під скорочення? Міністр вважає, що цілком можливо більш концентровано подавати, наприклад, основи здоров'я, проте більше назвати відмовився:

«Не буду їх називати, щоб не створювати зайвої інформаційної хвилі. Це питання експертизи. Всі ключові дисципліни, і природничі, і гуманітарні будуть збережені, вони повинні бути концентровані, але подані таким чином, щоб врахувати можливості дитини засвоїти весь цей обсяг знань».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter