Ключові тези з виступу Вікторії Богданової

Що таке навчальна платформа та як обрати найбільш корисну для вас? Чи є різниця між електронним та онлайн-навчанням? Як поєднати методи традиційного та дистанційного навчання таким чином, щоб отримати якісну змішану освіту? Відповіді на ці запитання дала Вікторія Богданова у межах Всеукраїнської інтернет-конференції «Навчальний рік 2020-2021: виклики та можливості».

Навчальна платформа – це комплексне рішення, розроблене для забезпечення освітнього процесу. Спікерка пропонує визначити основні критерії вибору навчальної платформи, перш ніж обрати корисний ресурс саме для вас і ваших учнів. Зверніть увагу на: 

  • крос-платформеність – «правильну» навчальну платформу можна відкрити на будь-якій операційній системі, використовуючи ноутбук, комп'ютер, смартфон чи планшет;
  • надійність і стабільність – полягає у захисті від несанкціонованого втручання, а також у стабільній роботі при великій кількості користувачів у невеликий проміжок часу;
  • модульність, масштабування та розширюваність – ситуація у світі освіти швидко змінюється, тому платформа повинна мати можливість для зміни модулів, варіантів оцінювання тощо; 
  • наявність технічної та користувацької документації, матеріалів для самонавчання – платформа має бути інтуїтивно зрозумілою для учнів та вчителів;  
  • вартість – цей компонент залежить від вартості створення курсу, підготовки спеціалістів тощо;
  • можливість інтеграції з наявними внутрішніми та зовнішніми інформаційними сервісами та системами –користуючися платформою, ми можемо задіяти всі необхідні інструменти.

Інтернет-сервіси Microsoft Office 365 Education та G Suite for Education

G Suite – це пакет спеціалізованого хмарного програмного забезпечення й інструментів для спільної роботи, створений компанією Google. Сервіс доступний за передплатою. 

Microsoft Office 365 – це платний хмарний інтернет-сервіс і програмне забезпечення компанії Microsoft, що розповсюджується за схемою «програмне забезпечення + послуги».

Порівняльна таблиця хмарних сервісів G Suit for Education та Office 365

                                                                  Скріншот із презентації Вікторії Богданової

Бажаєте дізнатися більше про можливості сервісів G Suit for Education та Office 365? Пропонуємо передивитися виступ Вікторії Богданової й отримати вичерпну відповідь!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter