Новини

Рівні небезпеки для шкіл: що означатимуть для освіти червоні та зелені зони

Як відомо, загальнонаціональній карантин подовжено до 31 серпня – відповідне рішення прийняів Кабмін 22 липня. У регіонах встановлюватиметься один із чотирьох рівнів епідемічної небезпеки, два з яких мають обмеження для діяльності закладів освіти, повідомляє МОН.

«Переважна більшість здобувачів освіти 1 вересня традиційно підуть до закладів освіти. Міністерство виступає за те, щоб навчальний процес проходив, як і раніше, в класах, аудиторіях, лабораторіях, спортзалах. Але з урахуванням карантинних обмежень. Органи управління освітою, керівники закладів освіти отримають докладні алгоритми та роз’яснення щодо можливих дій та рішень в умовах адаптивного карантину. Ми знаходимося у постійному контакті з колегами з Міністерства охорони здоров’я, з Головним державним санітарним лікарем, відпрацьовуємо різні сценарії».

                                     т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

З 1 серпня 2020 року залежно від епідемічної ситуації в кожному з регіонів (або окремих адміністративно-територіальних одиницях) встановлюватиметься один із чотирьох рівнів епідемічної небезпеки – «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний». Рівень визначатиме Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

  1. На території регіонів із «помаранчевим» рівнем небезпеки заборонено відвідувати заклади освіти в групах більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти.
  2. На території регіонів із «червоним» рівнем небезпеки здобувачам освіти заборонено відвідувати заклади освіти.
  3. На території регіонів із «помаранчевим» та «червоним» рівнями влада та органи місцевого самоврядування можуть застосовувати додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи в межах своєї компетенції.

Більш детальні рекомендації заклади освіти отримають вже скоро, обіцяють у МОН.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter