Новини

Санаторним школам та школам-інтернатам необхідно змінити тип закладу освіти

Засновникам санаторних шклі та шкіл-інтернетів необхідно прийняти важливе рішення: змінити тип закладів освіти на один із тих, що передбачені Законом України «Про повну загальну середню освіту», або ж припинити їхню роботу шляхом ліквідації чи реорганізації. Такі зміни до Закону було внесено сьогодні, 13 липня 2020 року, рішенням Верховної Ради.

«Ухвалені зміни забезпечують можливість ширшого вибору типів закладів загальної середньої освіти, у які засновники зможуть трансформувати санаторні школи та школи-інтернати. Це допоможе сформувати освітню мережу у відповідності до потреб громади та забезпечити право дітей на освіту».

                                         т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Нагадаємо, що згідно з попередньою редакцією Закону санаторні школи та школи-інтернети мали з 2020 року припинити набір учнів і змінити тип закладу на ліцей. Але нова редакція Закону дозволяє обрати той тип закладу, що відповідає інтересам здобувачів освіти.

Засновники мають прийняти рішення протягом року з дня набрання чинності змін до Закону. Приймаючи рішення, органи місцевого самоврядування мають враховувати потреби громади. Також у Законі зазначено, що майно ліквідованих чи реорганізованих шкіл мають використовувати лише для забезпечення здобуття дітьми та молоддю освіти, надання їм послуг у сфері соціального захисту, культури, спорту та охорони здоров’я.

Станом на 1 січня 2020 року в Україні працювали 67 санаторних шкіл-інтернатів у 21-й області України, найбільше таких закладів (сім) у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter