Новини

Що буде з зарплатнею вчителів через вимушені канікули?

Неочікувані довгі канікули у березні вибили з робочої колії переважну кількість освітніх закладів України. Заняття зупинені до 7 березня включно, але з урахування святкових днів, діти повернуться до школи не раніше 12 числа.

Але навіть у разі припинення навчального процесу, заробітня платня вчителя, якщо він виконує іншу педагогічно-організаційну роботу, зберігається у повному обсязі. Ця норма встановлена відповідно до п. 77 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої МОН від 15.04.1993 р. № 102. 

У випадку, коли педагогічно-организаційна робота не проводиться, час простою має бути оплачений згідно з порядком, визначеним ст. 113 Кодексу законів про працю України. Фактично плата за часи простою не може бути нижчою від двох третин тарифної ставки за встановленим для працівника окладом.

Одночасно з тим, згідно з пунктом 8.3.3 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, рекомендується забезпечити оплату працівників закладів освіти в розмірі середньої зарплатні. При цьому виплати не мають бути меншими від посадового окладу.

Отже, вчителі можуть не хвилюватися – навіть не дивлячись на вимушені «канікули», вони отримають зарплатню у повному обсязі.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter