Новини

МОН у пошуках шкіл для пілотування курсу «Природничі науки»

Із 1 вересня 2018, як повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України, впроваджується експериментальний інтегрований курс «Природничі науки» для 10-х класів. До пілотування можуть долучитися усі школи. Допомагати освітнім закладам можуть Інститути післядипломної педагогічної освіти, у повноваження яких входить, зокрема, методична підтримка. Щоб долучитися до пілотування інтегрованого курсу «Природничі науки», школа має звернутися до місцевого органу управління освітою.

Експериментальні програми розроблено для класів суспільно-гуманітарного, спортивного та художньо-естетичного спрямування. Оптимальним він є для учнів, які не планують складати ЗНО з природничих предметів. Вчителі-предметники, які викладатимуть цей курс, не мають проходити додаткові курси підвищення кваліфікації.

Колегією МОН схвалено 4 проекти навчальних програм інтегрованого курсу «Природничі науки» (розміщені безпосередньо на сайті Міністерства):

  • проект 1 – автори І. Дьоміна, В. Задояний, С. Костик;
  • проект 2 – авторський колектив під керівництвом Т. Засєкіної;  
  • проект 3 – автори Д. Шабанов, О. Козленко;
  • проект 4 – авторський колектив під керівництвом В. Ільченко.

Вивчення курсу базується на знаннях та компетентностях, отриманих в основній школі, задля отримання цілісного уявлення про світ та розуміння ключових ідей астрономії, біології, географії, екології, фізики та хімії. Зауважимо, що програми якісно реалізують змістові лінії державного стандарту.

Освітній проект «На Урок», у межах презентації та популяризації ініціативи, за підтримки МОН та Інституту педагогіки НАПН України, найближчим часом оголосить про конкурс на кращі навчальні матеріали до уроків з інтегрованого курсу. Слідкуйте за нашими новинами. Не пропустіть можливість стати учасниками та переможцями непересічного для України конкурсу!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter