Новини

Не все втрачено: авторські освітні програми мають шанс на використання у школах

У зв’язку з великою цікавістю до теми затвердження нових освітніх програм, МОН повідомляє: колегія Міністерства затверджує лише типові програми. Будь-які авторські та експериментальні розробки не потребують схвалення.

Проте певні нюанси все ж є: нетипові освітні програми, зокрема, «На крилах успіху», «Інтелект України», «Росток» та інші, мають звернутися до Державної служби якості освіти (ДСЯО) та пройти експертизу. Спеціальна комісія проведе перевірку та надасть експертний висновок з приводу того, чи відповідають програми новому Державному стандарту початкової освіти. Така процедура передбачена новим Законом «Про освіту» від 5 вересня 2017 року.

У разі отримання схвального висновку експертної комісії, їх можна буде використовувати для навчання першокласників з 1 вересня 2018 року. Також МОН ще раз наголошує, що для школярів, які вже займаються за відповідними програмами, нічого не зміниться: вони можуть продовжувати навчатися.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2018 року починається реформа загальної середньої освіти «Нова українська школа», що передбачає поступові зміни у навчальному процесі впродовж 12 років.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter