Новини

Сергій Шкарлет: ми наполягаємо, щоб освіта була у традиційному очному форматі

Міністерство освіти і науки України, Президент і Прем'єр-міністр наполягають на тому, щоб освіта була в традиційному очному форматі. Ніхто не розглядає дистанційне навчання як 100% альтернативу, вона є лише додатком, формою змішаного навчання та інтсрументом для набуття додаткових знань. Про це заявив в інтерв'ю Mind.ua т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«МОН, як і пересічні українці, сприймає ситуацію з деякою тривогою: «стрибки» з червоної до помаранчевої, жовтої чи зеленої зон можуть вносити певний дискомфорт в освітній процес. Та головне – здоров’я дітей і батьків. На жаль, на 1 вересня в Україні 19 «червоних» зон. Але сподіваюся, що, коли українці сумлінно виконуватимуть карантинні вимоги, буде менше таких зон».

                                               т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Він також зазначив, що дистанційне навчання для першачків – нонсенс. Також Сергій Шкарлет висловив надію на те, що до жовтня 2020 року буде зарущено Національну електронну освітню платформу на Open edX, яку наразі МОН активно створює у співпраці з Міністерством цифрової трансформації.

«У нас є напрацювання щодо наповнення її освітнім контентом: телевізійні уроки, інформаційні матеріали, завантаженні підручники й навчальні посібники. Є засоби звичайного зв’язку, електронна пошта. Також це можуть бути заняття за індивідуальною системою, сімейною, патронатною системою освіти. Тобто на сьогодні є рекомендації щодо розробки навчального процесу».

                                               т.в.о Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter