Новини

МОЗ пропонує регіонам вирішувати, як працюватимуть школи у «червоній» зоні

МОЗ планує запропонувати внести зміни до постанови, що регаментує карантинні обмеження. Згідно з ними рішення про роботу закладів середньої та дошкільної освіти у «червоних» зонах прийматимуться спільно з місцевою владою та регіональною комісією ТЕБ та НС. Про це розказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Міністр охорони здоров’я провів селекторну нараду з мерами міст, де було обговорено підходи до запровадження протиепідемічних обмежень на території тих чи інших рівнів епідемічної небезпеки. Ключові зміни, які ми хочемо винести на найближче засідання уряду – підходи до формування і заведення тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці в «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Ми хочемо, щоб це було спільне рішення Державної комісїі ТЕБ та НС і регіональної з залученням органів місцевого самоврядування»,.

                                      головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко

Він зауважив, що у «червоній» зоні будуть застосовуватися не всі обмеження одразу, а лише характерні для певної адміністративної одиниці, ті, які дають найбільший ефект. 

«Щоб ми мали спільну відповідальність центральної і місцевої влади за ті обмеження, які вводяться, що за ними буде здійснюватися контроль, і на це буде вплив. Тому школи і дитячі садочки є в переліку тих обмежень, які можуть заборонятися в червоній зоні, але рішення, чи будуть вони закриватися в цьому конкретному районі чи місті, буде прийматися спільно національним рівнем з органами місцевого самоврядування».

                                      головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко

Також запропонують зміни і стосовно роботи шкіл в інших зонах. Наприклад, якщо у ЗЗСО відправлено на самоізоляцію 50% і більше класів, то школи мають закритися на 14 днів. Зміни можуть ухвалити на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter