Новини

Сергій Шкарлет: школи готові до опалювального сезону на 88%

Перший місяць навчального року добіг кінця. Що змінилося з його початку? Як розповів в етері національного телемарафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, зараз 2 126 500 дітей навчаються у змішаному або очному форматі, тоді як на початку вересня їх було на 10 000 менше. Нараз майже дві третини українських шкіл працюють у змішаному / очному форматі. 

Як зауважив міністр, завдяки активній роботі комісій, які перевіряли готовність ЗЗСО до навчання в умовах воєнного стану, ремонту укриттів та, звісно, завдяки ЗСУ, які звільняють наші території, все більше шкіл має можливість повернутися до більш звичного формату навчання.

Звісно, один із тих запитань, які хвилюють усіх, є підготовка до опалювального сезону. Також Сергій Шкарлет розповів, що українськи заклади освіти завжди готувалися до нього заздалегідь. Так, на сьогодні понад 10 500 шкіл готові до опалювального сезону. А це майже 88% від загальної кількості ЗЗСО. До того ж є регіони, де школи готові до зими на 100%: Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кировоградська та Рівненська області. Лише трохи відстають Одеса та Київ – тут ЗЗСО готові на 99%.

«Сподіваємося, що таких форс-мажорних обставин у нас не буде, і освітяни будуть із теплом».

                              Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Але попри все МОН розглядає і запасні варіанти, зокрема переведення школярів на дистанційку. Очільник міністерства наголосив на тому, що засновники закладів освіти завжди мають можливість змінити графік освітнього процесу в залежності від обставин. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter