Новини

Сергій Шкарлет: Ухвалювати рішення про онлайн чи офлайн формат навчання будуть засновники

Рішення про офлайн чи онлайн формат освітнього процесу в новому навчальному році ухвалюватимуть засновники шкіл. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в етері програми «Сніданок з 1+1».

Очільник МОН розказав, що зараз насамперед потрібно перевірити заклади освіти на наявність укриття, безпечність прилеглих територій, готовність локальних систем оповіщення. Також мають бути підготовлені плани евакуації, розчищені евакуаційні шляхи, не можна забувати і про важливість проведення тренувань на випадок повітряної тривоги. Але все зажить від безпекової ситуації на конкретній території.

«Враховуючи те, що Міністерство освіти не має прямого менеджменту на школи, ухвалювати рішення щодо офлайн чи онлайн формату все-таки будуть засновники, місцеві органи, керівники об’єднаних громад, мерії міст, військові адміністрації. І лише при наявності забезпечення безпеки для учасників освітнього процесу може бути формат офлайн».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також міністр наголосив на тому, що відрахувань дітей у випадку пропусків офлайн-занять не буде. 

Які умови мають бути створені в закладі освіти для того, щоби проводити традиційні очні заняття? Сергій Шкарлет зауважив, що заклади мають виконувати всі рекомендації ДСНС та МОН (їх можна знайти на офіційних сайтах відомств, також МОН надіслало рекомендаційні листи закладам освіти ще кілька тижнів тому).

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter