Новини

Сергій Шкарлет: За кордоном буде створено тимчасові екзаменаційні центри для складання НМТ

Для вступників, які знаходять за кордоном, будуть створені тимчасові екзаменаційні центри, де вони зможуть скласти національний мультипредметний тест. Відповідний наказ, як повідомляє у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, уже підписано. 

«Упродовж останніх місяців я разом із колегами активно проводив перемовини з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення можливостей провести НМТ за кордоном. Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими колегами та партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть скласти тестування та вступити до омріяних закладів вищої освіти України».

                             Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

Наразі планується, що тимчасові екзаменаційні центри створять у 39 містах таких країн як Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція. 

Із інтерактивною картою країн, у яких можна буде скласти НМТ, можна ознайомитися за посиланням.

Сергій Шкарлет подякував міністрам цих країн та партнерам за те, що вони готові підтримати українських вступників у такий непростий час. Також він зауважив, що провдення НМТ за кордоном ー складне й комплексне завдання. Але це неймовірно важливий крок для повернення українців додому і відбудови держави.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter