Новини

Затверджено порядок проведення національного мутильтесту

У МОН затвердили Порядок проведення в 2022 році Національного мультипредметного тесту. Відповідний наказ підписав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Документом визначено основні засади проведення національного мультипредметного тесту для оцінювання результатів навчання абітурієнтів, які хочуть потрапити на бюджетну форму навчання або вступатимуть на висококон’юнктурні спеціальності.

Нагадаємо, цього річ мультипредметний тест замінить традиційне ЗНО. Таке рішення пов'язане із зробною агресією рф проти України, оскільки провести традиційне тестування наразі неможливо. 

Порядком проведення мультипредметного тесту також визначені права та обов’язки учасників тестування, умови проведення комп’ютерного онлайн-тестування тощо. Тестування відбуватиметься у спеціально створених тимчасових екзаменаційних центрах. Учасники тестування будуть розподілені між сесіями та змінами (перша та друга під час однієї сесії). 

Не пізніше ніж за тиждень до початку проведення основних сесій учасники тестування зможуть дізнатися про місце та час проходження НМТ. Дані буде на інформаційних сторінках учасників.

Також документ визначає порядок визначення результатів тестування за рейтинговою шкалою 100–200 балів.

Отримати більше інформації можна за посиланням.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter