Новини

Сергій Шкарлет: Заяви про те, що освіта не готова до дистанційного навчання – це образа для педагогів

Заклади освіти у всьому світі зараз намагаються пристосуватися до роботи в умовах пандемії. Весняний семестр у закладах освіти дав нам усім жосткий, але корисний урок щодо організації дистанційного навчання. Але заяви про те, що Україна не готова до дистанційного навчання є образою для більшості директорів, учителів, науково-педагогічних працівників, які наполегливо впроваджують у життя освітян дистанційне навчання. Про це заявив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі одного з телеканалів. 

Також він зауважив, що наразі дуже багато зроблено місцевими бюджетами. Вся організація дистанційного навчання на 80% не потребує коштів. Необхідно мати лише бажання та прагнення до змін.

На думку Сергія Шкарлета, дистанційна освіта не може стати заміною живому формату спілкування, який є в очному навчанні. До того ж дистанційну освіту завжди розглядали як додаткову перевагу, але не основну форму навчання. Утім, нинішня ситуація в країні вимагає жорсткого проведення дистанційних занять. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter