Новини

Школи разом із засновниками мають самі приймати рішення щодо канікул та роботи після них, – Сергій Шкарлет

На сьогодні школа є самостійним закладом, де всі рішення погоджуються керівником та педрадою за погодженням із засновниками, тобто з органами місцевої влади. МОН має надавати лише рекомендації, це стосується і встановлення канікул і рішення щодо того, як працювати після них. На цьому наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі одного з телеканалів. Він нагадав, що МОН рекомендували школам піти на канікули у період із 15 по 30 жовтня. 

При цьому школи та місцеві комісії комісії ТЕБ та НС самостійно приймали рішення щодо того, коли ЗЗСО у тому чи іншому регіоні мають піти на канікули. 

Що ж буде після 30 жовтня? Сергій Шкарлет наголосив на тому, що варто орієнтуватися на Постанову Кабінету Міністрів №641, де регламентовано діяльність адміністративно-територіальних одиниць у залежності від того, до якої зони вони потрапили. Якщо школа у «червоній» зоні, то вона має закритися, але і тут моживі варіанти. Наприклад, у Чернігові місцева комісія ТЕБ та НС спочатку дозволила школам працювати у звичному форматі попри «червону» зону. 

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter