Новини

Систему шкільного харчування буде оновлено

На систему шкільного харчування таки чекає пережавантаження – днями було погоджено оновлений санітарний регламент. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook Олена Зеленська:

«Оновлений санітарний регламент погоджено! Поясню, чому це – привід для радості. Неможливо готувати корисну та смачну їжу для школярів за старим санітарним регламентом! (Якому невдовзі мало виповнитися 20 років!) Застарілий регламент не давав можливості ані зробити шкільне меню більш різноманітним, ані врахувати особливі дієтичні потреби дітей».

Також у новому документі визначено, що можна продавати у шкільних буфетах, а що – категорично заборонено. Нараз регламент пройшов уже всі етапи погодження. Також фахівцями Мінекономіки, Міносвіти, Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету та представникамии інших зацікавлених сторін було розроблено Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. 

Основною метою цих рекомендацій є можливість допомогти замовникам якісно та вчасно підготуватися до тендерів, встановити критерії для вибору постачальників продуктів та послуг із харчування школярів, виключити помилки та ризик постачання неякісних харчових продуктів. 

«Завершується громадське обговорення оновлених норм та порядоку харчування дітей у закладах освіти. Маємо врахувати особливості різних вікових груп дітей і підлітків, зробити шкільні меню різноманітними та збалансованими відповідно до потреб учнів. Ще багато питань перебуває в роботі: двотижневі меню, оновлення харчоблоків у школах, інформаційна програма для школярів, батьків, учителів тощо. Попереду багато викликів, але перші, дуже важливі кроки вже зроблено!»

                                                 Олена Зеленська

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter