Новини

Пишемо всі разом: 9 листопада відбудеться ювілейний радіодиктант національної єдності

9 листопада о 9:00 відбудеться вже двадцятий радіодиктант національної єдності. Чи готові ви та ваші учні до нього? Братимете участь? Не пропусттіть цю подію, адже ювілейний радіодиктант пройде з особливим розмахом! 

Кілька фактів про цьогорічний диктант національної єдності:

  1. Текст для диктанту написав відомий письменник та видавець Іван Малкович.
  2. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко.
  3. Читатиме текст відома акторка Римма Зюбіна. 
  4. Ефір почнеться з короткого історичного екскурсу: ведучі розкажуть цікаві факти про диктант.
  5. Спецпроєкт стартуватиме у студії UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура.
  6. Участь у проєкті візмуть відомі українці – для них спеціально облаштують студію в читальній залі Національної бібліотеки ім. Вернадського.

Безпосередньо радіодиктант розпочнеться о 9:15. 

«Щороку ми отримуємо двадцять-тридцять тисяч листів із диктантами від наших слухачів і глядачів. Усі навчальні заклади України отримають розсилку з запрошенням узяти участь у диктанті та покроковою інструкцією, як його писати. Представники дипломатичних місій – також часті учасники радіодиктанту. Але ми працюємо для всіх – у кав’ярнях, музеях, театрах, на виробництвах та в офісах – усюди писатимуть Радіодиктант національної єдності».

                                                     керівник Радіодиктанту Дмитро Хоркін

Потім у вчіх учасників буде рівно доба для того, аби надіслати роботи на перевірку. Текст диктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Надіслані роботи перевірятиме спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1-2 місяців – усе залежить від кількості отриманих листів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter