Новини

Сергій Шкарлет попросив не перевантажувати учнів

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет подякував українським учителям за фахову та якісну оргіназацію дистанційного навчання. Відповідне повідомлення з'явилося на Telegram-каналі Сергія Шкарлета.

Він зазначив, що хоча Україні є чого прагнути, вона не відстає від інших країн у питаннях організації навчального процесу. Вітчизняні освітяни фактично з нуля напрацювали нові форми та методи роботи, вдосконалюють навички та підходи. Т.в.о. Міністра зауважив, що важливу роль у накопиченні досвіду дистанційної роботи відіграють батьки учнів, які постійно спілкуються з учителями та допомагають їм. 

Сергій Шкарлет повідомив, що і сам постійно особисто спілкуються з батьками школярів, і серед їхніх основних побажань:

  • не перевантажувати учнів, зокрема з точки зору «розтягування» навчального процесу в часі; 
  • чим чіткіше спланований графік уроків і чим краще він виконується, тим легше дитині спланувати свій день, пропорційно виділивши час як на дистанційну комунікацію в онлайн-режимі, так і на виконання домашнього завдання;
  • дітям, як і раніше, потрібен відпочинок, а його організація в умовах дистанційної освіти дещо ускладнена (один із головних акцентів батьків сьогодні)
  • діти, як і раніше, прагнуть живого спілкування, і якщо це неможливо у стінах школи, то організація навчального процесу із використанням «outdoor» активностей дуже вітається батьками.

«Шановні керівники шкіл! Від вашого досвіду, вміння чути колективи, учнів та їх батьків, від здатності забезпечити виконання карантинних рекомендацій та організувати процес навчання, сьогодні залежить, з якими знаннями, компетентностями та емоціями школярі завершать начальний рік. Директори та вчителі, хоч їм і не звикати, не менше за лікарів, перебувають сьогодні на «передовій» протистояння усім складнощам та викликам часу. Я щиро переконаний, що професіоналізм наших педагогічних працівників дозволить нам із гідністю пройти час пандемії».

                                       т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter