Новини

Суми, Рівне, Чернігів, Івано-Франківськ можуть першими перейти на онлайн-освіту

Перехід України на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки має відбутись з 13 вересня. Це означає, що відвідування закладів освіти стане можливим лише  за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % працівників. 

Наразі в Україні однією або двома дозами вакцини від СOVID-19 щеплено майже 381 тисячу вчителів, що становить 58% від їх загальної кількості. Про це повідомили в МОН у відповідь на запит РБК-Україна.

При цьому в Міністерстві освіти не змогли надати виданню інформацію про рівень вакцинації по окремих регіонах і навчальним закладам. У відомстві зазначили, що ці дані збирають департаменти освіти при обласних державних адміністраціях.

Суми

«З наступного тижня більшість шкіл та дитячих садочків області можуть бути закриті на карантин та перейти на віддалене навчання! Така ситуація складається (не дивлячись на щоденні нагадування та роз'яснення з боку Міністерство охорони здоров'я України  та Сумська Обласна Державна Адміністрація) через погану організацію процесу по вакцинації освітян головами громад та керівниками самих закладів!», – повідомив Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький 

Івано-Франківськ

Мер міста Руслан Марцінків зазначає, що в Івано-Франківській громаді повний поріг вакцинації персоналу (80%) подолали лише 5 закладів освіти. Інші школи, як зазначив Марцінків, можуть бути зачинені й з понеділка перейдуть на онлайн-навчання. Міській голова закликає освітян активніше вакцинуватись проти коронавірусу, аби навчати дітей в очному форматі.

Чернігів

«Якщо рішення про «жовту» зону дійсно буде ухвалено, як анонсував міністр, а уряд не перегляне свою постанову, можна очікувати повернення дистанційної освіти вже з 13 вересня. Або співробітники закладів освіти масово почнуть вакцинуватися. Кожен може самостійно оцінити адекватність такого рішення Кабінету міністрів. Щодо темпів вакцинаціїі – однозначно, вони потребують заходів стимулювання. На жаль, з такою кількістю вакцинованих громадян посилення карантинних заходів - лише питання часу.», – зазначив Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко 

Рівне

«Статистика вакцинації педагогів в Рівненській області – незадовільна.
На сьогодні (07.09): 

  • двічі отримали щеплення понад 80% педагогів лише в 46 освітніх установах області;

  • вакцинація на рівні 60-80% – 178 закладів освіти; 

  • на рівні 30-60% - 406; 

  • менше 30% – 600.», – заявив Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль 

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter