Новини

Триває відбір підручників для 9-х класів за новим Порядком

Триває процес відбору навчальної літератури для 9-х класів за новим Порядком. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

«За підсумками І етапу конкурсного відбору 33 підручники для 9 класів закладів загальної середньої освіти візьмуть участь у ІІ етапі, який передбачає проведення експертизи художньо-технічного редагування. Підготовлено також пропозиції щодо переліку підручників, які можуть видаватися за кошти державного бюджету».

                                         Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Очільник МОН зауважив, що якісні підручники є важливою складовою формування змісту системи освіти. Саме тому цьогоріч було зроблено все можливе для реалізації принципів відкритості та прозорості процесу. Наприклад, під час першого етапу переглянути нові підручники, а також висловити свої зауваження та побажання, могли всі охочі. 

Ще одна цікава новація – проведення учасниками онлайн-презентацій авторських концепцій підручників.

Сергій Шкарлет також нагадав, що вся інформація щодо вибору підручників закладами освіти була розміщена на сайті ІМЗО, де у визначений термін усі охочі могли ознайомитися з вибором кожної школи.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter