Новини

НУШ та підвищення кваліфікації вчителів і вихователів серед пріоритетів МОН на 2022 рік

Нещодавно Міністерство освіти і науки України повідомило, що ним було в повному обсязі виконано 49 кроків Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, а ще 15 – у процесі виконання. Цікавий факт: МОН демонструє найвищу кількість виконаних кроків і заходів серед усіх центральних органів виконавчої влади.

Тепер же Міністерство освіти і науки оприлюднило оперативний план на 2022 рік, який містить завдання і заходи в різних напрямах діяльності, що мають бути реалізовані впродовж року. Зокрема серед пріоритетів:

  1. Якісна та доступна дошкільна освіта. МОН планує розбіратися із проблемою черг до дитсадків, створити в них безбар'єне інклюзивне середовище, а також розвивати альтернативні форми здобуття дошкільної освіти. Серед інших планів – підвищення кваліфікації вихователів та створення системи забезпечення якості дошкільної освіти.
  2. НУШ. Відомство планує оновити зміст освіти та методики навчання, забезпечити умови для підвищення кваліфікації педпрацівників та підвищити зарплати. Також планується створення мережі шкіл, що зможуть забезпечити якісну освіту для всіх дітей, незалежно від місця їхнього проживання.
  3. Сучасна професійна освіта. Планується подальший розвиток системи профтехосвіти, збалансування її змісту та якості із потребами ринку праці. 
  4. Якісна вища освіта та розвиток освіти дорослих.
  5. Наука, що стимулює соціально-єкономічний розвиток країни.
  6. Розвиток інновацій.
  7. Цифрова трансформація освіти і науки України.

Зауважимо, що саме на 2022 рік запланована розобка нових підходів до оцінювання діяльності вчителів шляхом затвердження нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників. Також МОН хоче провести моніторингове дослідження щодо готовності педагогічних працівників до реалізації реформи Нової української школи.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter