Новини

«Шістдесятники: літературний спротив»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

Іван Драч, Ліна Костенко, Василь Симоненко, Борис Олійник, Іван Дзюба, Сергій Параджанов, Василь Стус – що їх об'єднує? Усі вони представники руху шістдесятників – молодого покоління митців шістдесятих років двадцятого століття, сформованого в період тимчасової «відлиги» радянського режиму. Вони прагнули вийти за межі соцреалізму та подарували нам безліч неймовірних творів.

Їхній внесок у розвиток української культури складно переоцінити. Саме вони завдяки своїм талантам і непорушній громадянській позиції в часи тоталітаризму та політичних переслідувань зробили величезний вклад у боротьбу за українську культуру та свободу. Для того, аби ваші учні могли більше дізнатися про рух шістдесятників та його учасників, ми створили новий неймовірний і дуже пізнавальний конкурс «Шістдесятники: літературний спротив».

Конкурс розрахований на учнів 5-11 класів. Завдяки участі в конкурсі школярі дізнаються багато цікавого, зокрема:

  • хто ще входив до руху шістдесятників;fa-book 
  • як в український літературі прийнято називати Василя Симоненка;
  • чия книга стала своєрідним маніфестом шістдесятників;
  • де та коли відбувся перший публічний політичний протест у Радянському Союзі;
  • хто автор фрази «Хто проти тиранії – встаньте!»;
  • кого називають «Душею українського шістдесятництва»;
  • хто з представникив руху шістдесятників отримав орден Почесного легіону.

І це ще далеко не все! Ми підготували для учнів цікаві та пізнавальні завдання, які допоможуть їм дізнатися більше про ту епоху та про яскравих представників української культури.  Школярі дізнаються важливі та цікаві факти з життя письменників і митців покоління шістдесятників, ознайомляться з їхньою творчість і матимуть змогу перевірити здобути раніше знання.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 31 січня до 28 лютого, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter