Новини

В Україні відбувся Національний День дівчат у технологіях

11 жовтня 2023 року - в Міжнародний день дівчат - Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine) в межах ініціативи «Дівчата STEM» провів Національний день дівчат у технологіях. Освітній проєкт «На Урок» виступав інформаційним партнером заходу. 

Захід зібрав понад 1000 учасниць з 14 областей України, а також Чехії, Британії та Литви. Для дівчат організували цікаві майстер-класи та воркшопи від провідних експертів та експерток, знайомства з успішними жінками із топових технологічних компаній та державних установ, а також зі своїми менторками, разом із якими вже у листопаді розпочнуть працювати над спільними проєктами в межах Всеукраїнського проєкту #ДівчатаSTEM.

У Міжнародний день дівчат учасниці заходу змогли також потрапити на екскурсії у відомі компанії, що представляють сфери високих технологій, агрокомплексу, фармацевтики тощо. Такі екскурсії, а також знайомство із успішними жінками, допомагають показати дівчатам, що не варто звертати уваги на стереотипи, мовляв, сфера технологій - не для жінок, а навпаки, пробувати свої сили. Тим паче, що професії майбутнього нерозривно пов’язані з наукою і технологіями.

Також під час заходу було оголошено переможниць окремих конкурсів:

Конкурс презентацій «З відновлення України». Серед 28 відібраних журі проєктів, переміг проєкт «Розмінування Чорного моря», авторкою якого є Ковтун Софія.

Конкурс «Кращий технологічний проєкт». Серед 17 відібраних проєктів-фіналістів, журі відмітили філіал Дівчата STEM у місті Шостка із проєктом «Future health».

Як зазначають організатори, завдяки участі в Національному дню дівчат у технологіях, 84% учасниць змінили свою думку щодо STEM на краще після екскурсії. А 90% учасниць розвіяли упередження стосовно гендеру у сфері STEM. Окрім того, 60% учасниць захід допоміг визначитися із майбутнім кар’єрним напрямком.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter