Новини

В Умані засновано новий навчальний заклад за європейським зразком

В Україні набуває поширення практика створення шкіл на меценатські кошти. Як правило, структура таких навчальних закладів суттєво відрізняється від типових держаних шкіл.

Агропідприємець, мільйонер Андрій Дикун на власний кошт заснував нову аграрну школу у м. Умань. Як ідеться у сюжеті програми ТСН.Тиждень, цей унікальний заклад створено за фінським та естонським зразком. Його особливість полягає у таких нетипових рисах: відсутність дзвінків з уроку та на урок, скасовані щоденники та форма, а самі кабінети мають прозорі стіни.

 

Перед заснуванням Української аграрної школи була проведена підготовча робота: навчальні поїздки до кращих закладів України та Європи для здобуття нового досвіду. Після цього була створена власне українська концепція, на яку й видано ліцензію від Міністерства освіти та науки.

Школярів у цьому навчальному закладі готують безпосередньо для роботи в аграрному бізнесі, де на сьогодні не вистачає кваліфікованих сучасних кадрів. Заняття проводитимуться у приміщенні Аграрної ради міста. Набір до закладу освіти було оголошено серед учнів дев’ятих класів, які переходитимуть у десятий.

Заняття тривають з 1 вересня 2017 року у двох класах, які у свою чергу поділені на групи по 11-12 ліцеїстів (їх називають екіпажі). Усі уроки супроводжуються груповою роботою, дозволено користуватися сучасними гаджетами та інтернетом.

Цікаво, що на сьогодні подано вже 12 заявок на відкриття подібних ліцеїв по всій Україні, тому ймовірно найближчими роками буде утворено мережу Аграрних ліцеїв.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter